logo-intersport

Case: winkelonderzoek naar klanttevredenheid en assortimentsbepaling.

 
Intersport, de sportwinkel voor iedereen, kenmerkt zich door kwalitatieve producten en professioneel advies. De winkels hebben een breed product assortiment dat grotendeels via de centrale organisatie wordt ingekocht. Toch kan de lokale behoefte per winkel verschillen.
Middels iTwyc is in de winkel een 2 traps onderzoek gedaan. Het eerste onderzoek vond plaats bij de kassa, tijdens het inpakken van de gekochte spullen door een medewerker van de betreffende winkel.

 
De klant werd gevraagd, om terwijl hij of zij stond te wachten, een mening te geven over de tevredenheid over de winkel en het personeel, voor welke sport men initieel kwam en wat men van het geboden assortiment vond. Na afloop van deze campagne, die 3 maanden heeft gelopen, werd de zuil verplaatst naar de afdeling voetbal, alwaar de voetbalklanten meer in detail werd gevraagd naar hun mening over het geboden assortiment en met name over de eventuele verbeteringen die daarin aangebracht zouden kunnen worden. De uitkomsten gaven een inhoudelijke en gestaafde input waarop de ondernemer zijn assortimentsamenstelling verder kon afstemmen op zijn doelgroep.

 
iTwyc biedt de mogelijkheid om dergelijk onderzoek decentraal en permanent te doen, waardoor een structureel beeld ontstaat dat past bij de specifieke winkel. De uitslag kan immers per vestiging verschillen en daarmee is het ook bijzonder geschikt voor winkelketens of franchise organisaties.

Bekijk ook deze Case Studies