Als er één branche is waar klantbeleving centraal staat, dan is dat de hospitality branche.

 

Het woord hospitality betekent niet voor niets letterlijk gastvrijheid. Vreemd genoeg wordt de beleving in de hospitality echter veelal pas gevraagd als de gast al enige tijd weg is uit de daadwerkelijke beleving.

iTwyc levert de mogelijkheid om dit te doen terwijl de gast nog daadwerkelijk bij u aanwezig is, bijvoorbeeld bij het afrekenen of uitchecken. Daarmee genereert u niet alleen een veel hogere respons, de respons is ook nog eens veel puurder!

Daarnaast is de geleverde respons per direct beschikbaar, wat u de mogelijkheid heft om snel te schakelen mocht er zich onverhoopt een keer een mindere waardering voordoen.

 

Hospitality draait 100% om kgasten en daarom is het van groot belang om te weten wat de gasten van u vinden. Ten eerste omdat u ze graag weer terug ziet en ten tweede omdat zij de absolute ambassadeurs van uw bedrijf zijn. Positieve gasten zullen dit doorvertellen aan anderen, die u u mogelijk daardoor ook zult kunnen verwelkomen. Onverhoopte negatieve ervaringen zullen echter ook worden doorverteld, wat mogelijke nieuwe gasten zou kunnen weerhouden om u te bezoeken.

iTwyc geeft u de mogelijkheid om in dat laatste geval snel in te kunnen spelen en de mening van de gast te herstellen.

Andere klanten binnen de branche Hospitality